Üniversitemiz Pınarhisar Meslek Yüksekokulu tarafından, Trakya Üniversiteler Birliği (TÜB) etkinlikleri kapsamında Uluslararası öğrencilere yönelik “Kırklareli ve Bölge Mutfağı Tanıtımı” etkinliği düzenlendi.
TÜB üyesi üniversitelerin katılımlarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Eylem Özkaya Lassalle, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Can Demirel, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Çağlar Doğuer, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nden Öğr. Gör. Özgür Üstün ve Balıkesir Üniversitesi’nden Arş. Gör. Uğur Çevikbaş yer aldı.
Kırklareli Üniversitesi Uluslararası öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, Pınarhisar Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Selman Bayındır ve Öğr. Gör. Aykut Aybaş tarafından bölge mutfağının karakteristik özellikleri, geleneksel yemek kültürü ve yöresel lezzetlerin hazırlanış süreçleri uygulamalı olarak tanıtıldı.
Kırklareli Üniversitesi ve Trakya Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerin Uluslararası öğrencileri; Trakya usulü sini mantısı, Trakya usulü kaçamak, kuzu kapama, tavuk kapama, pırasalı kol böreği ve tarhana çorbası gibi yöresel ürünlerin yapımına aktif olarak katılarak bölge gastronomisini deneyimleme fırsatı buldu.
Kırklareli Üniversitesi, uluslararası öğrencilerin kültürel uyum süreçlerini destekleyen, bölgenin kültürel ve gastronomik değerlerini tanıtan etkinliklere katkı sağlamayı sürdürecektir.
KLU
